Dne 20. září 2018 jsme vyhlásili v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Šlapanice II Literární a výtvarnou soutěž na téma „Znám dobře svoji školku/školu?“, do níž se mohli zapojit všechny děti a žáci z mateřských a základních škol z našeho území. Soutěžní příspěvky bylo možné zasílat do 30. listopadu 2018. V rámci soutěže jsme obdrželi řadu krásný výtvarných a literárních děl, za což patří všem zúčastněným velké díky.

Naši malí výtvarníci a literáti se mohli vyjádřit k tématům:

  • Naše škola je barevná – dnes je běžné, že ve škole i doma třídíme odpad, někde k tomu používáme i barvy. Snažíme se tak chovat šetrně k přírodě. Jsme rádi, že ji můžeme chránit a mít zdravější. Jak Ty konkrétně a se spolužáky ve vaší škole přispíváte k ochraně přírody?
  • Kdo je můj spolužák – je to můj kamarád. Jsme jeden tým. Pomáháme si, když je někdo z nás v obtížích. Vidím kolem sebe spolužáky, kteří pomoc potřebují? Pomáhají spolužáci také mně?
  • Kdybych já byla panem učitelem, paní učitelkou – zkus si představit, že jsi pan učitel nebo paní učitelka. Máš plno dětí ve třídě, spoustu kolegů a kolegyň v učitelském sboru. Co bys chtěl (a) vytvořit nového, zajímavého, aby se školáci do školy více těšili a možná se i lépe učili? Můžeš k tomu použít všechny možné pomůcky pro výuku, které Tě napadnou.

Výběrová komise neměla rozhodování vůbec jednoduché, neboť byla konkurence opravdu velká a příspěvky dětí a žáků byly velmi kreativní.  Jelikož ze se nám z 6., 7., 8. a 9. tříd sešel pouze jeden příspěvek, rozhodli jsme se ocenit zvlášť žáky ze 3.-4. tříd a 5. tříd. Nakonec jsme se shodli na následujících vítězích v jednotlivých kategoriích, kteří budou ocenění hodnotnými cenami. Jejich výtvarnými a literárními díly se ostatně můžete pokochat sami….

Příspěvky jednotlivých výherců naleznete zde.

Literární a výtvarná soutěž na téma „Znám dobře svoji školku/školu?“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *