MAS Slavkovské bojiště rozjela projekt spolupráce s Kyjovským Slováckem v pohybu a MAS Strážnicko z Programu rozvoje venkova. Projekt je zaměřen na podporu lokální ekonomiky, na pomoc podnikatelského sektoru.

Projekt pod názvem Vyrobené s klidem, přímo k lidem směřuje ke vzniku dvou regionálních značek BRNĚNSKO a SLOVÁCKO. Na území Jihomoravského kraje vzniknou dvě nové značky, které budou zahrnovat území 8 MAS (MAS Slavkovské bojiště, MAS Brána Vysočiny, MAS Brána Brněnska, MAS Bobrava, MAS Podbrněnsko, Kyjovské Slovácko v pohybu, MAS Strážnicko a MAS Jižní Slovácko).

První veřejné projednání ke vzniku značky proběhlo 26.1.2021 online. Na prvním setkání byly představeny výhody regionálního značení a představeno možné území, pracovní název a motiv. Zde záznam z jednání.

Druhé veřejné projednání proběhlo 9.2.2021. Na tomto setkání se hlasovalo o názvu značky a navrhovali se motivy loga. Odhlasován byl název BRNĚNSKO originální produkt. Navržené motivy byly slunce, kolo, voda, drak, ruce, Mohyla míru jako podklad pro grafika. Zde záznam z jednání.

Třetí jednání proběhlo 16.3.2021, opět online. Na tomto setkání bylo vybráno nové logo, představena certifikační komise a pravidla pro udělování nové značky. Zde záznam z jednání.

Poslední týden v březnu se poprvé sejde certifikační komise a připraví první výzvu pro certifikaci výrobků s označením BRNĚNSKO originální produkt. Příjem žádostí bude probíhat v dubnu.

Koncem dubna byl ukončen příjem žádostí, sešlo se 22 žádostí od 17 výrobců. Certifikační komise bude na svém jednání 4.5. v Nebovidech rozhodovat o udělení značky, bohužel bez přítomnosti žadatelů.

Značka byla udělena 20 výrobkům od 14 žadatelů. Zde seznam výrobců. Více o držitelích značky na www.regionalni-znacky.cz/brnensko. Slavnostní předání certifikátů proběhlo 29.5.2021 ve Slavkově u Brna při příležitosti Dnů Slavkova.

Projektu je poskytována finanční podpora od EU.

Vyrobené s klidem, přímo k lidem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *