Kdy: 20. září 2022 od 8:00 do11:30 hod.

Kde: fotbalové hřiště Rašovice

Kdo: žáci pátých a nižších tříd základních škol Bučovicka

Jak: v rámci Otevřeného setkání členů pracovních skupin projektu MAP Bučovice – čtenářské, matematické a rovných příležitostí

Při sportovním dopoledni v Rašovicích se v šesti sportovních disciplínách okrášlených úkoly z matematiky a českého jazyka utkali holky a kluci pátých a nižších ročníků ze šesti škol Bučovicka.

Některé disciplíny byly hodně náročné, to proto, aby byl vítěz jasný. Některé zase byly o to lehčí. Všechny se nesly v duchu týmové spolupráce. V disciplínách soutěžili jednotlivci, kteří získávali body pro celý tým. Velkou roli hrála také domluva mezi soutěžícími a spolupráce v týmu. Podmínky pro soutěž byly nastaveny všem rovně.

Na plynulou organizaci dohlížela víc jak desítka rozhodčích. Místní pan starosta nám uvařil teplý čaj, aby nikomu nebyla zima a paní učitelky skvěle fandily a podporovaly své svěřence. Hasiči Hrušky a Hasiči Těšany nám na závěr předvedli ukázku nebezpečí, se kterým se můžeme setkat i doma v kuchyni tzv. „výbuch oleje“ a to pak všichni skandovali „ještě jednou!

Děti soutěžily, jak nejlépe dovedly. Nejlepší týmy jsme ocenili. Vítězům gratulujeme, ale jak řekl předseda MAS Slavkovské bojiště, vyhráli všichni, kteří na hřiště do Rašovic na olympiádu přijeli.

Děkujem všem !!!!!

A už teď se těšíme na další ročník👍😁🤩

Olympiáda žáků základních škol MAP Bučovice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *