Zajímá vás problematika změny klimatu v nejširších souvislostech, možnosti udržitelných řešení a chcete snížit uhlíkovou stopu vaší obce, školy nebo organizace? A nevíte úplně, jak na to? Naučíme vás to! Hostětínská klimatická akademie otevírá svůj třetí půlroční cyklus.

Hostětínská klimatická akademie je pro všechny aktivní lidi, které trápí klimatická krize a mají chuť s tím něco dělat – jen si nejsou jisti co a jak. Jsou odhodlaní a chtějí posouvat místo, kde žijí či pracují, směrem k uhlíkové neutralitě. V Akademii se dozví, co potřebují pro úspěšné a efektivní vedení regionálních klimatických kampaní.

Akademie začíná pětidenním setkáním v Hostětíně, které bude probíhat od 18. do 23. srpna 2023. Na podzim bude následovat další víkendové setkání v Brně, na kterém si budou účastníci prohlubovat své znalosti i dovednosti pro plánování klimatických aktivit. Výsledkem celého programu je promyšlená a naplánovaná vlastní lokální kampaň na ochranu klimatu, včetně strategie a akčního plánu.

Za úvodních 5 dní účastníci zjistí, co se vlastně děje s klimatem a co s tím mohou udělat. Budou diskutovat o snižování uhlíkové stopy, poznají názory na klimatickou krizi pohledem předních českých odborníků. Nejnovější poznatky budou doplněny řadou konkrétních praktických příkladů a ukázek a samozřejmostí budou i exkurze do míst, kde již fungují dobrá řešení. Změna klimatu bude představena i z pohledu krajiny, lesnictví a zemědělství, bude se mluvit diskutovat možnosti o využívání obnovitelných zdrojů i hrozbě sucha.

Více informací zde.

Hostětínská klimatická akademie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *