Časy, kdy převládaly názory, že klimatická krize buď neexistuje, nebo za ni my lidé nemůžeme, jsou naštěstí za námi. Už i v České republice si většina lidí uvědomuje klimatické hrozby doprovázené pocity bezmoci, smutku, a strachu, ale také naděje a odhodlání zapojit se do příležitostí, které každá krize přináší. Je toho mnoho, co můžeme ovlivnit a získat, ale většina z nás si stále nevěří, nezná reálná řešení, nebo se v tom cítí sami a raději zůstávají v nečinnosti.

Klimatická akademie je inovativní vzdělávací program zaměřený na osvětu a aktivní zapojení veřejnosti do zvládání klimatické krize. Její misí je informovat, motivovat a podporovat aktivní lidi v místních komunitách. Klimatická akademie není jen o informacích, ale především o změně myšlení, inspiraci, zapojení a vědomí, že klima můžeme chránit jen spojením sil.

MAS Slavkovské bojiště, z.s. dlouhodobě spolupracuje s ekologickým institutem Veronica, který aktuálně vyhlásil další ročník klimaakademie. A protože máme osobní zkušenost s tím, jak vše probíhá, chceme všem, komu není lhostejná prostředí, ve kterém žijeme, doporučit její absolvování.

Více naleznete zde: https://www.veronica.cz/klimaticka-akademie

Klimatická akademie 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *