MAS Slavkovské bojiště podporuje projekt Podnikni to! jehož cílem je vybudovat profesionální komunitní základnu podpory podnikání v regionu, na kterou se může obrátit i široká veřejnost a dnes působí už na víc jak 15 obcích s rozšířenou působností po celé ČR.

Projekt podporuje Jihomoravský kraj, kvality projektu Podnikni to! vyzdvihl také pan hejtman v informačních videích:

O aktivity Podnikni to! je v regionu obrovský zájem. Máme za sebou skoro tři roky, kdy bylo otevřeno pět kurzů, kterými prošlo celkem 200 účastníků. Ale nejedná se pouze o jednorázové kurzy, ale trvalou podporu. V regionu vznikla strategicky důležitá komunita, která sdružuje šikovné absolventy kurzů, aby nadále posouvali své podnikatelské projekty dopředu pod vedením odborníků. Zájem o aktivity projektu ze strany občanů zpravidla převyšuje kapacitní možnosti a to jen dokazuje, jaký potenciál se v tématu podnikání v regionu skrývá.

Cílem projektu a důvodem proč MAS tuto aktivitu podporuje, je vznik nových pracovních míst nebo nových služeb v regionu. Díky projektu pomáháme brzdit odliv obyvatel z regionu, a to i těch mladších, kteří by pro svoji neuspokojenou kreativitu začali časem hledat příležitosti ve velkých městech. Kromě toho je se vznikem nových IČ spojen také finanční prospěch pro obce. MAS dlouhodobě podporuje podnikatele v území a absolventi kurzů mají další možnosti podpory přes MAS – podat žádost do výzvy MAS z Programu rozvoje venkova, zažádat o regionální značku BRNĚNSKO nebo se zapojit do Slavkovského tržiště.

Podnikni to!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *